Efter flere år med underskud kunne bylauget for Veerst og omegn i år berette om både økonomisk overskud og en positiv udvikling. Men både vedligeholdelsen og moderniseringen af forsamlingshuset trænger sig alvorligt på. Formanden Dorthe Vestergaard udtrykte blandt andet i sin beretning: “vi kom fornuftigt ud af 2010. Det er dejligt at se, at der bakkes op, og vi glæder os til at komme ind i 2011”.
Store økonomiske udfordringer for bestyrelsen
Bestyrelsen har styret økonomien godt igennem 2010, så der blev et mindre overskud på ca. kr. 2000. Udlejningen, som Helene Filsøe har stået for, har givet et markant løft sammen med stigende lejeindtægter fra idrætsforeningen. Som noget nyt i 2010, har bestyrelsen sendt medlemskort ud med posten. Det øgede kontingentindtægterne markant. I 2011 vil man bestræbe sig på, at sende medlemskortene ud til endnu flere, så alle kan være sikre på, at modtage et medlemskort. Bestyrelsen forsikrede overfor forsamlingen, at “det har ikke været tilsigtet”, at nogle bestemte personer ikke har fået medlemskort tilsendt. Man vil nu tilføje flere i adressekartoteket.
“Arrangementerne løb rundt i 2010. Arbejdsdagen i august viste, at der trængte til en del rengøring, maling osv. I 2011 vil vi meget gerne se flere hænder”, sagde formanden i sin beretning. Men der er ikke bare brug for flere frivillige hænder til at hjælpe med vedligeholdelse mv. Vinteren viste desværre en vandskade på loftet ved tøvejret og taget har vist sig utæt i rygningen. De økonomiske udfordringer er således til at tage og føle på. Bestyrelsen mangler dels et overblik over, hvor store udgifterne til vedligeholdelsen bliver, dels hvor stort behovet er for modernisering, herunder behovet for mere moderne toiletfaciliteter. Bestyrelsen lagde ikke skjul på, overfor projektstøtteforeningen, som også afholdt sin generalforsamling denne aften, at “det er jo lidt mærkeligt at se på, hvordan pengene ovre fra den anden side af vejen, (den gamle brugsforenings formue på ca. kr. 300.000 (red)), bare sidder, mens vi mangler pengene til forsamlingshuset”.
Bylauget er nu en lukket bestyrelse
Bestyrelsen havde selv stillet to forslag til vedtægtsændringer, som blev vedtaget af forsamlingen. For det første ønskede bestyrelsen at sænke antallet af medlemmer i bestyrelsen til 5. “Det er svært at rekruttere til bestyrelsen”, sagde formanden. “Det er rarere, at være i en bestyrelse, der er mindre, men mere samlet om det samme – den bliver også mere beslutningsdygtig”.
Bestyrelsen fik også vedtaget at fjerne reglen om, at man kan og skal invitere nogen udefra med til bestyrelsens møder. “Opgaven med at koordinere og støtte er jo overgået til lokalrådet”., sagde formanden. Fra forsamlingen blev det påpeget, at det kun bør ske med tilføjelsen af et forbehold om, at referater fra møderne bliver offentligt tilgængelige. “I 2010 har vi ikke kunnet følge med i, hvad der er sket i bestyrelsen, der er ingen referater.”. Formanden lovede, at dette vil blive ændret i 2011, hvor sekretæren skal skærpe denne opgave.
Bestyrelsen er således blevet mindre og lukket. Nana Husted og Anne Dorthe er trådt ind i bestyrelsen, mens Robert Ørsted og Henning Hansen er trådt ud. I bestyrelsen sidder foruden de to nye, også Formanden Dorthe Vestergaard, Niels Peter Landmark og Hele Filsøe. Suppleanter er Niels Jensen og Dorthe Frandsen. Jens Erik Iversen ønsker ikke at fortsætte som revisor, Britt Jacobsen blev valgt til dette.
Projektstøtteforeningen holdt også generalforsamling
Formuen er fortsat uberørt og består af næsten 300.000 kr., som kan uddeles i portioner af maksimalt 50.000 kr. pr. projekt.
Man regner med, at en del af formuen bliver uddelt i forbindelse med “Central Park” / legepladsprojektet i Veerst. Dels er der selve legepladsgruppen, og idrætsforeningen har overvejelser om nogle kostbare pavilloner og menighedsrådet er involveret i et stisystem. “Det kommer en del an på, hvor mange projekter, der kommer og ansøger, hvor meget der bliver udbetal i alt”, sagde formanden Martin Møhl.
Projektstøtteforeningens bestyrelse fortsætter en periode mere uden ændringer.
Forsamlingen drøftede bagefter en del forskellige løsningsmuligheder angående forsamlingshusets behov for modernisering og forskellige finansieringspotentialer.